30-й Об’єднаний гастроентерологічний тиждень — UEG Week 2022: що нового та перспективи подальших досліджень у галузі - Barabanchyk, O.; Biriuchenko, I. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2023)
У статті наведено основні матеріали 30-го Об’єднаного гастроентерологічного тижня — United European Gastroenterology (UEG) Week. Приділено увагу результатам широкомасштабних досліджень, новим методам діагностики та лікуванню захворювань шлунково-кишкового тракту. Зокрема, у статті наведено основні відмінності положення Маастрихтського консенсусу VI. Відзначено дослідження із вивчення мікробіому кишківніка, що на сьогодні становить інтерес для багатьох науковців з усього світу.