Основні принципи профілактики стоматологічних захворювань - Popovych, Z.B.; Rozhko, M.M. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2021)
Проблема стоматологічної захворюваності має велике медичне та соціальне значення. Спостерігається збільшення поширеності та інтенсивності патології твердих тканин зубів та пародонта в різних вікових груп населення, особливо серед дітей. Так, поширеність стоматологічних захворювань становить 83,6-95,3%, а у деяких місцевостях — до 99,5%. Мета роботи — огляд і систематизація літературних даних, присвячених питанням профілактики стоматологічних захворювань. Висновок. Заходи, спрямовані на збереження стоматологічного здоров’я, мають бути тривалими, довгостроковими, і про це необхідно пам’ятати, плануючи програми гігієнічного навчання та виховання населення — складової частини системи комплексної профілактики стоматологічних захворювань.