Оцінка ризику венозного тромбоемболізму та D-димер у клінічній практиці - VlasenkoO.А.; Rodionova, I.O.; VlasenkoD.А. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2023)
У статті обговорюється проблема венозного тромбоемболізму, питання місця D-димеру в системі гемостазу та його клінічна значущість і необхідність проведення тестування при обстеженні пацієнтів із підозрою на венозний тромбоемболізм. Розглянуто стани, які супроводжуються підвищенням рівня D-димеру, але не пов’язані з венозним тромбозом.