Витоки медичної справи в місті Межирічь Бистриць - Dzeman, M.I. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2023)
У публікації висвітлюється європейський контекст витоків медичної справи в місті межиріччя Бистриць. Розглянуто пов’язані із цим події другої половини ХVII та першої половини ХІХ сторічь. Викладене переконливо засвідчує, що в Івано-Франківську медична справа як така згідно сучасних уявлень заснована в період дійсності Королівства Галичини та Володимирії в складі Австрійської імперії. Засади здійсненої медичної реформи були розроблені та здійснені знаменитими вихованцями Лейденської медичної школи докторами медицини Ван Світеном та Де-Гаєном.