Вплив хімічних іригантів на стан біоплівки кореневого каналу при лікуванні періодонтитів (огляд літератури) - Rozhko, M.M.; Novosiadlyi, R.I.; Kostyshyn, Z.T.; Popovych, Z.B.; Dmytryshyn, T.M. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2024)
У публікації проведено аналіз наукових медичних джерел щодо впливу хімічних іригантів на стан біоплівки кореневого каналу при лікуванні періодонтитів. Описано патогенез утворення періодонтиту, переваги та недоліки певних іригаційних розчинів у процесі елюмінаціїї патогенної біоплівки кореневого каналу. Огляд літератури фокусується на особливостях впливу хімічних іригантів на бактерії, які здатні викликати періодонтит.