ВЧЕННЯ ГАЛИЦЬКОГО ПРОФЕСОРА-ІНТЕРНІСТА М.М. БЕРЕЖНИЦЬКОГО ПРО АДАПТАЦІОГЕНЕЗ СИНДРОМУ ЛЕГЕНЕВОГО СЕРЦЯ В КОНТЕКСТІ НАУКОВОЇ СПАДКОЄМНОСТІ ТА СЬОГОДЕННОЇ АКТУАЛЬНОСТІ © - Dzeman, M.I. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2020)
У статті висвітлено актуальність наукової спадщини визначної особистості української медицини другої половини ХХ століття, яскравого представника Прикарпатської терапевтичної школи, професора Мирослава Миколайовича Бережницького в сьогоденні проблем синдрому легеневого серця.