ІСТОРИЧНИЙ ДИСКУРС ЄВРОПЕЙСЬКОГО КОНТЕКСТУ МЕДИЧНОЇ СПРАВИ В МІСТІ МЕЖИ РІЧЧЯ БИСТРИЦЬ* - Dzeman, M.I. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2023)
У публікації висвітлюється європейський контекст розвитку медичної справи в місті межиріччя Бистриць у другій половині ХIХ та першій половині ХХ сторіч. Науковий і технічний прогрес, що його в той час ініціювали своїми відкриттями вчені Європи, мав безпосередньо позитивний вплив і на становлення медичної справи в Королівстві Галичини та Володимирії. З 1772 по 1918 рік у цій окремо виділеній у складі Австрійської імперії адміністративній території, що відповідала теренам одного із державних утворень українців часів раннього феодалізму, розбудова медичної галузі відбувалась відповідно до європейських стандартів.