Електрокардіологічні феномени та аномалії при кардиті хвороби Лайма – небезінтересна подорож від атріовентрикулярної блокади третього ступеня і назад (клінічний випадок) - Vytrykhovskyy, Andriy (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2025)
Нами представлено випадок хвороби Лайма в молодого пацієнта, який клінічно мав лише порушення електричної провідності міокарда. Результатом є те, що лікарі називають «блокадою серця», яка може бути різного ступеня та швидко змінюватися, від брадисистолії до тахісистолії, і навпаки, відповідно це кардинально змінює тактику терапії. Наш випадок ілюструє важливість раннього розпізнавання, моніторування та передбачення прогресуючих порушень серцевої провідності в пацієнтів із хворобою Лайма.