ПРИКАРПАТСЬКА НАУКОВА ШКОЛА ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ: ІСТОРИЧНИЙ ДИСКУРС ПЕРЕДУМОВ СТАНОВЛЕННЯ ТА СПАДКОЄМНОСТІ (до 80-річчя ІФНМУ) - Dzeman , M.I.; Yatsyshyn , R.I.; Rozhko , M.M.; Kozan , N.M.; Skrypnyk , N.V.; Neiko , V.Ye. (Терапевтика / ім. проф. Бережницького М.М., 2025)
Медична справа є однією із критично обов’язкових складових нашого буття. Питання становлення наукових медичних шкіл є архіважливим у діяльності галузі охорони здоров’я. З нагоди 80-річного ювілею Івано-Франківського національного медичного університету (ІФНМУ) у статті розглянуто історичний дискурс передумов становлення та спадкоємності Прикарпатської наукової школи внутрішньої медицини. Із позиції історичної ретроспективи показано спадкоємність у діяльності Прикарпатської наукової школи внутрішньої медицини традицій визначного українського наукового клінічного осередку Київської школи терапевтів.